«Υπόθεση Ντορεμί»: μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Οι οικογένειες μουσικών οργάνων και ο μαγικός κόσμος της μουσικής,
δοσμένα με μοναδικό τρόπο από τη θεατρική ομάδα «Παιχνιδόσωμα»

Η «Υπόθεση Ντορεμί» είναι μια μοναδική θεατρική παράσταση που μας καλεί να ανακαλύψουμε τη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του και να αφεθούμε στη μαγεία που κρύβουν οι νότες και η μουσική.

Πρόκειται για ένα “pocket musical” γεμάτο δράση, συγκινήσεις και ανατροπές, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και στην οικογένειά τους. Μέσα από την παράσταση, μικροί και μεγάλοι θα πλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις οικογένειες των μουσικών οργάνων με έναν δημιουργικό τρόπο και θα έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις που μόνον η μουσική μπορεί να μας χαρίσει.

Κρουστά, έγχορδα και πνευστά θα μας οδηγήσουν στη μαγική χώρα του πενταγράμμου, εκεί όπου η χαρά, ο θυμός και η αγάπη ανοίγουν πόρτες…

Η «Υπόθεση Ντορεμί» κάνει πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο: Πρώτη είδηση για σήμερα η άρνηση της νεαρής Ντορεμί να συμμετάσχει στη γιορτή του παιδικού σταθμού. Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση σε Μέγαρο Μουσικής, Κεντρική Λυρική Σκηνή και σε όλους τους μουσικολόγους της χώρας!

Ένα γραφείο μουσικών υποθέσεων με επικεφαλής τον «μουσικό πράκτορα Σολ» και τον γκαφατζή βοηθό του «Φασολασί» αναλαμβάνει την «υπόθεση Ντορεμί».

Ο φάκελος ανοίγει… Και κάπως έτσι ξεκινά η πιο αναπάντεχη θεατρική παράσταση μουσικού μυστηρίου!

Η «Υπόθεση Ντορεμί» έλαβε το 1ο Βραβείο Καινοτομίας στο εκπαιδευτικό θέατρο pocket festival στο θέατρο «olvio».

 


 

Σενάριο και σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπάστα
Επί σκηνής βρίσκονται οι: Mαρίσκα Παυλούς, Νικόλας Μουσάς, Δήμητρα Σταμούλη
Παραγωγή: Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης και Έκφρασης «Παιχνιδόσωμα»
Σκηνικά, Κούκλες & Κοστούμια: Λευκή Λεοντίδου
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Παύλου,  Ελευθερία Παναγάκου,  Θανάσης Τερψιόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Παύλου, Λίνα Σωτηροπούλου, Κατερίνα Μπάστα

 

Η θεατρική ομάδα «Παιχνιδόσωμα»

Η θεατρική ομάδα  «Παιχνιδόσωμα» γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει  θεατρικές παραστάσεις, κυρίως μέσα από την τεχνική του σωματικού θεάτρου (object theater, silence theater, physical theater & body-music theater). Ειδικεύεται στο ψυχοεκπαιδευτικό θέατρο, προσφέροντας γνώσεις, ψυχαγωγία και ψυχοεκπαίδευση σε μικρούς και μεγάλους.

H Κατερίνα Μπάστα, ιδρύτρια του κέντρου, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Gordon Hellas στον τομέα «Δεξιότητες Επικοινωνίας Αποτελεσματικού Γονέα», έχει Master of Science in Person-Centred Counseling and psychotherapy στο University of Strathclyde. Επίσης, έχει εξειδικευτεί στην ανάλυση κίνησης στο σύστημα Laban (Βritish Hellenic College) και είναι tr. στο Τherapeutic Play.

Έχει γράψει δέκα παιδικά θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί με το 1ο Βραβείο Μπελιέ για την καινοτομία της στο εκπαιδευτικό θέατρο. Παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 1000 δημοτικά, νηπιαγωγεία και  παιδικούς σταθμούς, ενώ έχει συνεργαστεί με το Κυκλαδικό Μουσείο, το Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα, τα θέατρα ΧΥΤΗΡΙΟ, ΑΡΓΩ, ΚΝΩΣΟΣ, ΑLTERA PARS, ΔΙΠΥΛΟ, ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ, ΦΟΥΡΝΟΣ, με το Public, καθώς και σε επιστημονικές ημερίδες στο Παιδαγωγικό Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Νοσοκομείο Παίδων κ.ά.


 

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα
Έναρξη: Κυριακή 9/12 στις 12:00 μ.μ. (και κάθε Κυριακή)
Διάρκεια: 1 ώρα 15’
Κόστος: 12 ευρώ για παιδιά και ενήλικες (6 ευρώ για τον δεύτερο ενήλικα, απαιτείται η προκράτηση εισιτηρίου)

Ημερομηνία

Κυριακή 9/12 στις 12:00 μ.μ. (και κάθε Κυριακή)

Category
prohgoymenes-draseis