Εκθέσεις

«Αρχαία Ελλάδα-οι Απαρχές των Τεχνολογιών»

 

Hi – tech εφευρέσεις τότε και τώρα! Οι επισκέπτες, μέσα από 100 πλήρως λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων συνοδευόμενα από άφθονο εποπτικό υλικό, μπορούν να γνωρίσουν από την υπηρέτρια – ρομπότ και τον πρώτο κινηματογράφο μέχρι τον πρώτο τηλέγραφο και τον πρώτο υπολογιστή. Κάθε έκθεμα αποτελεί και ένα έναυσμα για τον συσχετισμό τεχνολογίας και επιστήμης και τον ρόλο τους στην καθημερινότητα του ανθρώπου διαχρονικά.

 

Το κοινό καλείται να ανακαλύψει και να προβληματιστεί γύρω από τη διαπίστωση ότι  τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας .

«Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια»

 

Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται μόνιμα το Μουσείο Μουσικών Οργάνων. Η ανεξάρτητη έκθεση των Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών αποτελείται από σειρά πλήρως λειτουργικών και ανακατασκευασμένων παιχνιδιών και μουσικών οργάνων.

 

Η μουσική ήταν άρρηκτα συνυφασμένη με όλες τις εκφάνσεις της ζωής των Αρχαίων Ελλήνων. Ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει την εξελικτική πορεία της μουσικής τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Η περιήγηση ανάμεσα σε 45 «ζωντανά» εκθέματα, ενθαρρύνει την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μουσικής και την «γνωριμία» με το παγκοσμίως αρχαιότερο γνωστό τραγούδι του Σείκιλου και ταυτόχρονα με τον πρόδρομο του εκκλησιαστικού οργάνου.

Διαδραστικές Ξεναγήσεις

Ιδιωτικές ξεναγήσεις

 

Το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου -εξειδικευμένοι μηχανικοί, αρχαιολόγοι,  ιστορικοί και μουσειολόγοι – υλοποιούν καθημερινά βιωματικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε μουσειακές διαδρομές για άτομα όλων των ηλικιών.

 

Τα εκθέματα είναι πλήρως λειτουργικά και συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι επεξηγηματικές πληροφορίες, τα αναλυτικά σχέδια, οι φωτογραφίες και οι πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές έρχονται συμπληρώσουν την εμπειρία επίσκεψης. Οι επιμέρους σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων απλοποιούν μέσω της εικόνας, τεχνικό μέρος, καθιστώντας τη λειτουργία των μηχανισμών κατανοητή για τον επισκέπτη ανεξάρτητα το γνωστικό του αντικείμενο.

Σχολικές ξεναγήσεις

 

Στόχος των προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων είναι η βιωματική επαφή των μαθητών με μια σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και η διαπίστωση από αυτούς ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Η έκθεση είναι ταξινομημένη σε 24 θεματικές ενότητες και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής. Στόχος της διαδραστικής ξενάγησης με εργαλεία τόσο τη δυναμική των εκθεμάτων όσο και την αλληλεπίδραση με τους εισηγητές, είναι η κατανόηση και η ερμηνεία της αρχαίας ελληνικής τεχνολογικής σκέψης και τεχνικής από την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων.

Εισιτήρια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ:

10€/ άτομο (Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1 ώρα. Από 1 έως 4 άτομα κόστος 40 ευρώ, κάθε επιπλέον άτομο 10 ευρώ ακόμα – στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου)

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:

5 €, ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες στις θεματικές της έκθεσης)

 

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ*:

3,5 € για παιδιά & νέους 6-17 ετών, φοιτητές**, εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους, άνω των 65 ετών, στρατευμένους, ανέργους – ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων)

* Με επίδειξη ειδικής ταυτότητας

**Ισχύει για όσους φοιτούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, όσοι φοιτούν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν μειωμένο εισιτήριο με την επίδειξη της Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας ISIC

Σε περίπτωση οργανωμένης ξενάγησης ομάδας επισκεπτών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, ισχύει το αντίτιμο εισιτηρίου γενικής εισόδου.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ*:

12 € (τριών ατόμων – μέγιστος αριθμός ενηλίκων: 2 άτομα)

14€ (τεσσάρων ατόμων – μέγιστος αριθμός ενηλίκων: 2 άτομα)

COMBO ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:

3 εκθέσεις, 1 εισιτήριο των 10 €

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*:

Συνοδοί σχολικών & οργανωμένων ομάδων, παιδιά έως 5 ετών (συνοδευόμενα από ενηλίκους), μέλη ICOM, ΑμεΑ, ξεναγοί, δημοσιογράφοι – ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων)

* Με επίδειξη ταυτότητας

  • ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

    • Καθημερινά & Σαβ/κο 10:00-18:00
    • Τ: 211 411 00 44, 6907-292002
    • Ε: info@kotsanas.com