Ο Κ.Π. Καβάφης στο Τόκυο

Μια απρόσμενη και εξαιρετικά γοητευτική συνάντηση της οικουμενικής ποίησης του εμβληματικού Αλεξανδρινού ποιητή με τον σύγχρονο ιαπωνικό πολιτισμό πραγματοποιείται στις 5 Οκτωβρίου 2018 στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.


Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη ζωντανεύει με αναγνώσεις ποιημάτων του στα ελληνικά και στα ιαπωνικά, με προβολές animation των φοιτητών του Musashino Art University που ασχολήθηκαν με τον Καβάφη κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013, 2016, 2017 και 2018, και με έκθεση σχεδίων και illustration εμπνευσμένων από το καβαφικό σύμπαν. Παράλληλα, το κοινό θα «ξεναγηθεί» στην ποίηση και τους ποιητές της Ιαπωνίας από τον κ. Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο, καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνώστη της ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας.


«Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ» είναι ένα project του animator Dino Sato που φέρνει κοντά δύο αρχαίους πολιτισμούς και ανιχνεύει κοινούς τόπους ενδιαφέροντος, όπως αυτοί αναδεικνύονται μέσα από το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net και της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Τις προβολές έχει επιμεληθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων.


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

 


 

ΠΟΥ: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι)

ΠΟΤΕ: 5 Οκτωβρίου 2018, ώρα 20:00

ΠΩΣ: Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Ημερομηνία

05/10/18

Category
prohgoymenes-draseis