Εργαστήριο “Μυθολογία και Τέχνη” – Ίκαρος

Το εργαστήριο Μυθολογία και Τέχνη προσεγγίζει τη μυθολογία μέσα από διάφορες μορφές τέχνης όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος. Η αρχαία ελληνική μυθολογία ξεπέρασε κάθε τοπικό και χρονικό σύνορο και έγινε ένα πνευματικό αγαθό πανανθρώπινο. Έργα κεραμικής, γλυπτικής, τοιχογραφίες, πίνακες ζωγραφικής θεατρικά, χορογραφίες, ταινίες μαρτυρούν τη διαχρονική παρουσία των μύθων Αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάθε μορφή τέχνης στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Ο συμβολισμός είναι κύριο συστατικό της μυθολογίας και ανιχνεύει τις βαθύτερες πτυχές της ψυχολογίας του ατόμου.
Το εργαστήριο Ίκαρος  απευθύνεται σε ενήλικες.

Οι συμμετέχοντες αρχικά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον μύθο του Ίκαρου μέσω έργων τέχνης όπως η ζωγραφική, η κινούμενη εικόνα, η μουσική. Η προβολή θα εστιάσει στην ερμηνεία, το συμβολικό περιεχόμενο και τις προεκτάσεις του μύθου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

 


 

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα

Διάρκεια εργαστηρίου:  90’

Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Παρασκευή 29 Μαρτίου

Ώρα διεξαγωγής: 17:00

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

 


 

Σχεδιασμός εργαστηρίου: Ταγάρα Ιωάννα Πολιτισμολόγος Εκπαιδεύτρια, Κατερίνα Κοφφινά Πολιτισμολόγος, Σχεδιάστρια

 

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες:

Ιωάννα Ταγάρα 

Είναι πολιτισμολόγος και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων (MeD) του ΕΑΠ, πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ και Νηπιαγωγός. Έχει Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό, στην Ειδική Αγωγή, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στην Πολιτισμική Διαμεσολάβηση.

Είναι ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας Τέχνης Δράσεις / Art Acts και από το 2007 έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσεία δήμους και πολιτιστικούς χώρους.

Κατερίνα Κοφφινά 

Η Κατερίνα Κοφφινά είναι πολιτισμολόγος. Σπούδασε «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Εφαρμοσμένες Εικαστικές Τέχνες στις σχολές Βακαλό και Αrtes (πρώην Δοξιάδη). Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον αρχιτεκτονικό χώρο. Έχει συνεργαστεί με ιδρύματα και συλλόγους στην παραγωγή καλλιτεχνικών και ιστορικών προγραμμάτων, καθώς και με τα περιοδικά «Ιστορία – Πάπυρος», «Science Illustrated», «Ιστορικά Θέματα», “Πολίτες” «Το Περιοδικό». Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Παραγωγής Δημόσιας Ιστορίας “hιστορισταί”.

Ημερομηνία

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Category
prohgoymenes-draseis