Χτίζοντας την Αυτοπεποίθηση του παιδιού
Ο γονιός ως Μέντορας και Προπονητής
Σεμινάριο για γονείς

 

Ένα παραγωγικό δεκάωρο που μπορεί να προσφέρει στον γονιό γνώσεις και τεχνικές για να ανταποκριθεί με επιτυχία στον σπουδαιότερο ρόλο που καλείται να παίξει στη ζωή.

1. Βιωματική εκπαίδευση με εφαρμόσιμα εργαλεία διαπαιδαγώγησης
2. Τεχνικές για την δημιουργία μιας ουσιαστικά καλής σχέσης
3. Πρακτικές οδηγίες για το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης
4. Οδηγίες για εδραίωση μιας καλύτερης ατμόσφαιρας στην καθημερινότητα

Εμπιστοσύνη στον Εαυτό. Αυτό χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς για να μπορέσουν να το προσφέρουν στα παιδιά τους απλόχερα. Μόνο έτσι η προσωπικότητα γνωρίζει πως με όποιο καιρό, με όποιες συνθήκες, με όποιες αντιξοότητες, είναι σε θέση να ανταπεξέλθει. Να πέσει και να ξανασηκωθεί. Χτίζουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού με τρόπους που θα το οδηγήσουν να αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του με εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια: Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλος – Συγγραφέας.

Προέρχομαι από το χώρο του marketing και της τεχνολογίας. Ασχολήθηκα για πολλά χρόνια με την πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όταν έγινα μητέρα πριν από 27 χρόνια,  η κοσμοθεωρία μου άλλαξε και αποφάσισα ν’ αλλάξω τη ζωή μου. Σπούδασα αυτό που πραγματικά αγαπούσα. Ψυχολογία. Από τότε. Είμαι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs. Έχω μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Αντλεριανούς ψυχολόγους.  Στις αρχές του 2009 ολοκλήρωσα  την εκπαίδευσή μου  ως Life Coach. Δέχομαι σε προσωπικά ραντεβού και διοργανώνω ομάδες συμβουλευτικής γονέων. Την αγάπη μου για τα παιδιά και τη άποψή μου για τη σπουδαιότητα του ρόλου του γονιού την έχω συμπεριλάβει στο βιβλίο μου με τίτλο «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά», Η εμπειρία μου ως Οικογενειακή Σύμβουλος με οδήγησε στην ίδρυση  της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής με την επωνυμία «Ελπιδοχώρι» www.elpidohori.gr  που στόχο έχει την Προσωπική Ανάπτυξη, το Περιβάλλον, την Παράδοση και τον Πολιτισμό. Περισσότερα για μένα και το έργο μου στο www.allazo.gr

 


 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Ερατώ Χατζημιχαλάκη – Οικογενειακή Σύμβουλος, Συγγραφέας

ΤΟΠΟΣ: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά – Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, 10671 Κολωνάκι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 και 24 Νοεμβρίου

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥΣΑΒΒΑΤΟ  23.11.2019 16:00 – 21:00 / ΚΥΡΙΑΚΗ 24.11.2019 16:00 – 21:00

Τηλ. Επικοινωνίας και Κρατήσεων211 411 0044

Ημερομηνία

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 - Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Category
prohgoymenes-draseis