Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Μουσείο Κοτσανά!

Το Μουσείο Κοτσανά υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις μόνιμες και περιοδικές συλλογές του.

 

Χριστούγεννα στην αρχαιότητα

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Τι έθιμα πιστεύτε πως είχαν στην αρχαιότητα κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο;

Γιόρταζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα Χριστούγεννα όπως εμείς σήμερα; Μήπως στόλιζαν και χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ελάτε να ανακαλύψουμε τι συνέβαινε, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο και τα έθιμα του αρχαίου κόσμου! Οι στάσεις ξεκινούν από την αρχαία Ρώμη, την αρχαία Ελλάδα, φτάνουν στην Σκανδιναβία και δε σταματούν εκεί!

Θα μάθουμε για τα Σατουρνάλια και θα φτιάξουμε τα δικά μας μοναδικά στολίδια. Θα ετοιμάσουμε κάρτες με έμπνευση από το παρελθόν και θα ευχηθούμε όλοι μαζί «Καλή Ευετηρία»!

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: Παιδιά 8 ευρώ | γονείς 5 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

Το ταξίδι μιας Χριστουγεννιάτικης μπάλας

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Ποια ήταν τα στολίδια της αγριελιάς; Άραγε από τι ήταν φτιαγμένες οι γιρλάντες; Ποιος ο ρόλος των καρπών και ποιες οι ομοιότητές τους με τις σημερινές Χριστουγεννιάτικες μπάλες; Γίνεται να έχουμε Κάλαντα και να μην είναι χειμωνιάτικα;

Η γιορτινή διαδρομή μιας Χριστουγεννιάτικης μπάλας μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε όλες τις απαντήσεις! Μαζί θα γνωρίσουμε τα αρχαία κάλαντα και θα κάνουμε μια βόλτα σε ένα στολισμένο σπίτι στην Αρχαία Ελλάδα! Κι όλα αυτά, φυσικά, μετά μουσικής! Μαέστρο δώσε το σήμα και οι χορδές της λύρας θα αρχίσουν να κινούνται!

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 4 έως 6 ετών

Κόστος: Παιδιά 8 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

 

Το χριστουγεννιάτικο δώρο της Αθηνάς

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Η θεά Αθηνά έρχεται από το παρελθόν και μας βάζει μία αποστολή! Στην αρχαία Ελλάδα οι θεοί του Ολύμπου είχαν διάφορες γιορτές και τελετές, μα τα Χριστούγεννα τους ήταν άγνωστα. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, η θεά Αθηνά μας παρατηρεί μέσα από τα μάτια της σοφής κουκουβάγιας της και θαυμάζει τόσο πολύ τα έθιμα της σύγχρονης εποχής! Αυτή τη χρονιά αποφάσισε να έρθει από τον Όλυμπο και να γιορτάσει μαζί μας τα Χριστούγεννα! Μάλιστα ως δώρο θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του Παρθενώνα, του θαυμαστού ναού που φτιάχτηκε αποκλειστικά για εκείνη. Θα μας βοηθήσει να μάθουμε πώς φτιάχτηκε ο ναός, τί έκρυβε μέσα, ποιος μπορούσε να μπει και με ποιον τρόπο, και πολλά ακόμη. Με την καθοδήγησή της θα «χτίσουμε» τον δικό μας Παρθενώνα, και αν τα καταφέρουμε, ποιος ξέρει; Ίσως μία έκπληξη να κρύβεται μέσα για εμάς!

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: Παιδιά 8 ευρώ | γονείς 5 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

 

Εορταστικό ρεσιτάλ από τις 9 μούσες!

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Έτοιμοι για ένα ξεχωριστό γιορτινό ρεσιτάλ;

Η μουσική στην Αρχαία Ελλάδα ήταν για τον νου ό,τι η γυμναστική για το σώμα. Άραγε τι σήμαινε ο όρος μουσική για τους Αρχαίους Έλληνες; Ποιο ήταν το σύνολο των γνώσεων που περιλάμβανε πέρα από την αρμονική; Ποιος ο ρόλος των μαθηματικών, της αστρονομίας, της ρητορικής, της ποίησης αλλά και της φιλοσοφίας;

Οι εννέα μούσες  φορούν τα γιορτινά τους και έρχονται να μας αποκαλύψουν τη δική τους ιστορία προσκαλώντας μας σε ένα μελωδικό ταξίδι όπου χαρές και λύπες έχουν τη δική τους θέση και ρυθμό στη ζωή. Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολύμνια, Ουρανία, Καλλιόπη αφήνουν το αρμονικό τους τραγούδι να μας γνωρίσει τη Βάρβιτο, τη Λύρα του Ερμή, την Κιθάρα του Ορφέα και του Απόλλωνα, την Ομηρική φόρμιγγα, την κιθάρα, τη σαμβύκη, την πανδούρα αλλά και τον αυλό, τα κρόταλα, το σείστρο μέχρι και το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της ιστορίας, την ύδραυλι του Κτησιβίου!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: 7 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

 

Γιορτινό εξπρές

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Το γιορτινό εξπρές θα μας παραλάβει φέτος για να μας γνωρίσει τις τεχνολογίες παραγωγής κίνησης από την αρχαιότητα έως και σήμερα!

Τα πολυάριθμα βαγόνια του μεταφέρουν μέσα τους όλη τη γνώση της τεχνολογίας και εμείς είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τη διαδρομή τους μέχρι το τέλος της. Ακολουθούμε τη γραμμή της προόδου και περνάμε από τους εξής σταθμούς: Αλεξάνδρεια, Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τόκυο και Σιγκαπούρη. Αλήθεια, τι βρίσκεται στο τέλος και τι κρύβεται στην αρχή;

Ο Ήρωνας πυροδοτεί για πρώτη φορά την αυτόματη κίνηση κι εμείς, διασχίζοντας τις ηπείρους και τους ωκεανούς, φτάνουμε ως την άκρη του ορατού σύμπαντος. Για να δούμε τελικά, μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος; Αφήνουμε τη φαντασία μας να μας οδηγήσει ως το τέρμα, εκεί όπου η σμίλευση του δικού μας, ξεχωριστού μέσου μεταφοράς ολοκληρώνεται με επιτυχία!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: 8 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

Μυθολογικές περιπέτειες τις γιορτές

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Η ελληνική μυθολογία ξεδιπλώνεται μέσα από την τεχνολογία και τους μύθους που μας αφηγούνται τα ίδια τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα!

Πως συνδέονται οι μυθικοί ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας και οι Θεοί του Ολύμπου με τη βάρβιτο, τον αυλό και την λύρα; Γιατί οι Θεοί μεταμόρφωσαν τη Νύμφη Σύριγγα σε καλαμιά;  Πώς ο Ορφέας έχασε για πάντα την Ευρυδίκη; Τα μουσικά όργανα ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν τα κρυμμένα μυστικά των Θεών του Ολύμπου μέσα από την ιστορία και τον μύθο.

Μύθοι και Μουσική «χορεύουν» χέρι χέρι και μας προσκαλούν σε ένα γιορτινό ρυθμό γεμάτο φαντασία, εκπλήξεις και ανατροπές!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: 8 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

Το θαύμα της αλλαγής

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Ένα αίνιγμα αναμένει την επίλυσή του. Μπαίνουμε στη χρονοκάψουλα και μεταφερόμαστε στην αρχαία πόλη των Συρακουσών, εκεί όπου το σπίτι ενός αρχαίου Έλληνα εφευρέτη κρύβει μέσα του ένα θαύμα τόσο τεχνολογικό όσο και ανθρώπινο. Οι κάτοικοι της πόλης περιμένουν απέξω, κτυπούν την πόρτα μα δεν απαντά κανείς. Τα πρώτα συναισθήματα που κατακλύζουν το πλήθος είναι γεμάτα περιέργεια και λαχτάρα.

Σ’ αυτό το ξεχωριστό σπίτι γεννιούνται οι απαρχές της τεχνολογίας κι εμείς, ως γενναίοι κατάσκοποι και μικροί εφευρέτες, αναλαμβάνουμε δράση για να ανακαλύψουμε ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό της γνώσης.

Ο Αρχιμήδης μας παρακολουθεί με ένα βλέμμα γεμάτο ανυπομονησία. Ποιος θα καταφέρει να λύσει τον γρίφο; Συλλέγουμε στοιχεία, τεχνολογίες, γνώσεις και υλικά και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το θαύμα που αλλάζει τα πάντα!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: 8 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

 

2023 μικρά θαύματα!

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας υποδέχεται λαμπρά τη νέα χρονιά και στήνει το δικό του γιορτινό ξεκίνημα, για μικρούς και μεγάλους! Η παλιά χρονιά μας αφήνει και το νέο έτος ανατέλλει στον ορίζοντα της καρδιάς και του μυαλού μας. Ποιες αναμνήσεις συντροφεύουν το παρελθόν και τι προσδοκίες γεννιούνται για το μέλλον; Δίνουμε σχήμα στο δικό μας παρόν και με πυξίδα την αγάπη ανακαλύπτουμε εμάς και τον κόσμο των συναισθημάτων μας.

Η Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία θα μας αποκαλύψει έναν κόσμο γεμάτο θαύματα. Εορταστικές σπονδές, ψυχαγωγία φαντασίας, τέχνη και επιστήμη συναντιούνται στο κατώφλι του 2023 και προσφέρουν τα δικά τους θαυμαστά δώρα σε όλους μας.

Ετοιμάζουμε τις αποσκευές της γνώσης και της δημιουργικότητάς μας και ταξιδεύουμε μαζί με διάθεση εορταστικής ανακάλυψης για να δούμε τελικά, πόσα θαύματα χωρά το 2023!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Ιανουαρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών

Κόστος: Παιδιά 8 ευρώ | γονείς 5 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

 

Το αδύνατο ως δυνατό

Θεματική εμπειρία επίσκεψης

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας γιορτάζει την ανθρώπινη ελπίδα στήνοντας ένα ξεχωριστό μονοπάτι γνωριμίας με τις απαρχές της επιστήμης και της ηθικής.

Πώς η τεχνολογική πρόοδος των αρχαίων Ελλήνων αναμετρήθηκε με το αδύνατο και πώς η φιλοσοφική παρακαταθήκη για το υποκείμενο της γνώσης άνοιξαν το δρόμο για έναν κοινωνικό πλουραλισμό;

Ακολουθώντας τη δράση σπουδαίων προσωπικοτήτων της αρχαιότητας, ανάμεσα στους οποίους ο Ήρωνας, ο Κτησίβιος, ο Πλάτωνας και η Υπατία, θα δούμε πώς, ξεκινώντας από τα όρια της δύναμης και φθάνοντας ως την ανορίωτη αγάπη, τέτοιοι άνθρωποι μπόρεσαν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα πίστης στη θετική πλευρά του ανθρώπινου προσώπου. Ένα μήνυμα εξίσου θετικής πίστης στο χώρο της σκέψης.

Εκεί που η ελευθερία συναντά τον κόσμο, στην απόλυτη σκηνή της επιθυμίας, δραματουργείται το αιώνιο ανθρώπινο μυστήριο: η πάλη με το αδύνατο. Το αδύνατο, που γίνεται όμως δυνατό. Αφήνουμε το νήμα να ξετυλιχθεί και κρυφές ιστορίες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν έρχονται να μας αποκαλύψουν πώς η δημιουργικότητα, η ταπεινότητα, η αυθεντικότητα και η επιμονή ενώνονται στο ελλειπτικό σημείο της ρήξης με το αδύνατο και τελικά ιχνηλατούν ό τι ανέκαθεν κείται εκτός των ορίων κάθε γνωστικού συστήματος.

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: έφηβοι, ενήλικες

Κόστος: 7 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

Θεός Απόλλωνας: Η ζωή στο φως και το σκοτάδι

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

 

Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο προκειμένου να μάθουμε για τη σημασία και το ρόλο του φωτός στην Αρχαία Ελλάδα. Αλήθεια, τι έχει να μας μάθει ο Θεός Απόλλωνας για το φως; Πώς χρησιμοποιούσαν το φως οι Αρχαίοι Έλληνες; Ποια η χρήση του στην καθημερινή ζωή; Ποια η σημασία του για τους ανθρώπους;

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στη σύγχρονη εποχή. Ποια μυστικά θα αποκαλύπταμε εμείς στον Θεό Απόλλωνα; Τι θα μαθαίναμε για το φως σε έναν Αρχαίο Έλληνα; Πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα;

Ελάτε να ρίξουμε φως στο σκοτάδι! Ετοιμαστείτε για εξερεύνηση και πειραματισμούς! Ξεκινάμε;

Θα γνωρίσουμε τον θεό Απόλλωνα για να μας μάθει μυστικά του φωτός. Και μαζί με το φως, θα συλλογιστούμε το σκοτάδι. Πειραματισμοί και παιχνίδια με το φως και τη σκιά, σε σχέση με διάφορα υλικά.

Α ‘ Συνάντηση: Θα γνωρίσουμε τον θεό Απόλλωνα για να μας μάθει μυστικά του φωτός. Και μαζί με το φως, θα συλλογιστούμε το σκοτάδι. Πειραματισμοί και παιχνίδια με το φως και τη σκιά, σε σχέση με διάφορα υλικά.

Β‘ Συνάντηση: Δραστηριότητες: Ζωγραφική ή κατασκευή.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από την Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη ( Penny’s Light Seminar ) σε συνεργασία με το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 15 Οκτωβρίου και Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 12:00

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά  Α’-ΣΤ’ Δημοτικού

Κόστος: 10 ευρώ

 

Θαλής ο Μιλήσιος: Ο ήλιος και τα άστρα

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα για να γνωρίσουμε τον φιλόσοφο Θαλή τον Μιλήσιο. Τον σπουδαίο αυτόν αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό, αστρονόμο, μηχανικό! Μαζί με τον Θαλή τον Μιλήσιο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια της επιστήμης. Θα αναλύσουμε φυσικά φαινόμενα όπως η Έκλειψη Ηλίου και θα μάθουμε για τα άστρα.

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τον φαντασμαγορικό κόσμο του Θαλή του Μιλήσιου, να πειραματιστούμε και να εξερευνήσουμε! Σε δύο αυτοτελείς συναντήσεις, θα αποκτήσουμε γνώσεις, θα παίξουμε με το φως και θα εκφραστούμε δημιουργικά! Ξεκινάμε;

Α΄ συνάντηση: Μαθαίνουμε για τον ήλιο και τα άστρα. Πειραματιζόμαστε και εξερευνούμε, προκειμένου να κατανοήσουμε τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με το φως.

Β΄ συνάντηση: Αυτή τη φορά, πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω για να μάθουμε τα μυστικά του ήλιου και να αποκαλύψουμε πώς δημιουργούνται τα χρώματα.

 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από την Δρ. Πέννυ Χατζηευστρατίου Μιχελινάκη ( Penny’s Light Seminar ) σε συνεργασία με το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 05 και Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 12:30

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά Α’-ΣΤ’ Δημοτικού

Κόστος: 10 ευρώ

 

Το φως των Χριστουγέννων

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Ένα ταξίδι με γιορτινή διάθεση προκειμένου να ανακαλύψουμε το πιο φωτεινό αστέρι. Αλήθεια, πώς να φαινόταν το αστέρι αυτό στον ουρανό της Αρχαίας Ελλάδας και τι να σήμαινε για τους Αρχαίους Έλληνες; Αντίστοιχα, πώς φαίνεται το αστέρι αυτό στον ουρανό της σύγχρονης Ελλάδας και τι σημαίνει για εμάς; Τι συναισθήματα θα μας γεννηθούν αν αυτό το αστέρι γεμίσει χρώματα κάτω από τη μουσική των Χριστουγέννων;

Ελάτε, λοιπόν να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, να πειραματιστούμε και να εξερευνήσουμε! Σε δύο αυτοτελείς συναντήσεις, θα αποκτήσουμε γνώσεις, θα παίξουμε με το φως και θα εκφραστούμε δημιουργικά!

Α συνάντηση: Μια γιορτινή δράση προκειμένου να βρούμε το πιο φωτεινό αστέρι, ως Αρχαίοι Έλληνες αλλά και ως σύγχρονοι Έλληνες. Αναρωτιόμαστε πόσο εύκολο θα είναι αυτό σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις.

Β συνάντηση: Φτιάχνουμε χρωματιστούς φωτισμούς και πλημμυρίζουμε από συναισθήματα υπό τη μουσική των Χριστουγέννων. Συλλογιζόμαστε πώς νιώθουμε και κάνουμε την πιο χρωματιστή ευχή του κόσμου!

Δραστηριότητες: Δημιουργούμε το δικό μας αστέρι!

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 03 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:30

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά Α’-ΣΤ’ Δημοτικού

Κόστος: 10 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

 

Αήρ και ύδωρ

Εκπαιδευτικό εργαστήρι

Από το πρώτο «συντριβάνι» µέχρι τον πρώτο «συναγερµό» της ιστορίας!

Είστε έτοιμοι να περάσετε μέσα από την πόρτα ενός σπιτιού στην αρχαιότητα; Αν τα καταφέρετε τότε ένα μαγικό συντριβάνι σάς καλεί να αναμετρηθείτε μαζί του!

Σειρά έχει ένα θαύμα που μάλλον κρύβει «υπόγεια μυστικά» για να δώσει τη σκυτάλη σε μια έξυπνη κανάτα που δέχεται παραγγέλματα ανάλογα με τις επιθυμίες σας!

Άραγε πόσες δοκιμασίες μας περιμένουν ακόμα; Μια δοκιμή θα μας δώσει την απάντηση! Μυστικός κωδικός: αέρας και νερό!

Στόχος μας να ξεκλειδώσουμε όλα τα μυστικά των τεχνολογικών επινοημάτων σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας όπως ο Ήρων, ο Φίλων, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και πολλοί ακόμα!

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι θα αντλήσουν έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου, θα τα θέσουν σε λειτουργία και θα κατασκευάσουν τις δικές τους εφευρέσεις, ανακαλύπτοντας τις τεχνικές των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα μυστικά της λειτουργίας τους.

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 12:00

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά Α’-ΣΤ’ Δημοτικού

Κόστος: παιδιά 8 ευρώ | γονείς 5 ευρώ

*Απαραίτητη η προκράτηση

Εγγύτητα 

Θεματική εμπειρία επίσκεψης

 

Τρίτη και τελευταία στάση της γνωριμίας με τον Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία είναι η Εγγύτητα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης και της συνομιλίας μου με αυτό με το οποίο αναπτύσσω μία σχέση; Πώς τα συναισθήματα καθορίζουν τις σκέψεις και πώς οι σκέψεις καθορίζουν τα συναισθήματα; Βεβαιώνοντας την αίσθηση εγγύτητας με το πράγμα, το πρόσωπο ή την ιδέα με την οποία συνυπάρχω, έρχομαι αντιμέτωπος με μια διαρκή πρόκληση: «κατά πόσον αυτό είναι αληθινό;». Ο Πλάτωνας, ο Δημόκριτος και η Υπατία δίνουν τη δική τους απάντηση κι έρχονται να μας συστήσουν τη γειτονιά της φιλοσοφικής κοινότητας για να μας δείξουν τι βρίσκεται και τι ανθίζει μέσα σε αυτήν. Τεχνολογίες αστρονομίας και φυσική φιλοσοφία πειραματίζονται με το αληθινό και τελικά αναζητούν το βέβαιο.

 

Ημερομηνία: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Ώρα: 12:30

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: έφηβοι – ενήλικες

Δωρεάν Συμμετοχή


 

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας , Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα

Επικοινωνία:

Email: info@kotsanas.com

Τηλ: 211 4110044, 6907 292002

 

Category
prohgoymenes-draseis