«Έρως» 

Θεματική εμπειρία επίσκεψης

Όταν η Διοτίμα συνάντησε τον Φουκώ | η ιστορική και φιλοσοφικής διάσταση του έρωτα στην Αρχαία Ελλάδα

Το Μουσείο Κοτσανά εγκαινιάζει έναν ξεχωριστό διάλογο ανάμεσα σε δύο σημεία συνάντησης: απόλαυση και αγάπη συναντούν αρχαιοελληνική και σύγχρονη θεωρία του ερωτικού πάθους, συμπλέκουν φωνές και εξυμνούν τον έρωτα επάξια ως τον αδιάψευστο νικητή της ζωής μας.

Τίποτα δεν ξεφεύγει απ’ τον μικρό φτερωτό θεό που συνοδεύει την Αφροδίτη. Τα βέλη του διαπερνούν χωρίς να ρωτήσουν. Η έμφυτη τάση του ανθρώπου για το ωραίο, μεταμορφώνει τον μικρό θεό σ’ έναν μεγάλο, δυνατό άνεμο ομορφιάς κάθε φορά, μια για πάντα. Έρωτας για τον άνθρωπο, έρωτας για τον θεό, ιερή τρέλα και διάθεση αισθητικής απελευθέρωσης είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον πολύχρωμο καμβά του έρωτα στην αρχαία Ελλάδα. Και αυτός ο καμβάς δεν έπαψε από τότε να ανανεώνει τα δικά του χρώματα. Μέχρι και σήμερα ο λόγος για τον έρωτα μπορεί και «κινεί το σύμπαν».

Ο έρωτας και οι αναπόφευκτες περιπέτειές του δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κοτσανά  και σας καλούν να γνωρίσετε τις ιστορίες νίκης και ήττας που έχουν γεννήσει, τους μύθους, την τέχνη, τα ποιητικά έργα και την πλούσια φιλοσοφία.

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής:  Δευτέρα 14  Φεβρουαρίου, 12:00

Διάρκεια: 60’

 

Η θεματική εμπειρία επίσκεψης προσφέρεται δωρεάν. Οι επισκέπτες καταβάλλουν μόνο το γενικό αντίτιμο εισόδου στο Μουσείο (5 ευρώ)

*Απαραίτητη η προκράτηση


 

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας , Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα

Επικοινωνία:

Email: info@kotsanas.com

Τηλ: 211 4110044, 6907 292002

 

Category
prohgoymenes-draseis