Μαθητικός Διαγωνισμός Θεάτρου στο Μουσείο Κοτσανά!

Σηκώνουμε αυλαία ….και ταξιδεύουμε στην Αρχαία Ελλάδα!

 

  • Με αφορμή την έκθεση «Αρχαία Ελλάδα-οι Απαρχές των Τεχνολογιών» το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με άξονα την εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα και την πρωτότυπη σκέψη, καλεί τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο, να ανεβάσουν τη δική τους πρωτότυπη θεατρική παράσταση με πηγή έμπνευσης τι άλλο;

-Μα φυσικά! Τις  συναρπαστικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων!

  • Εμπνεύσου από το ρομπότ‐υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο‐κουκλοθέατρο του Ήρωνος, και από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων!
  • Γράψε το δικό σου σενάριο και ανέβασε την πιο πρωτότυπη θεατρική παράσταση με συμπρωταγωνιστές την ιστορική γνώση και την φαντασία!

Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα συντάξουν το δικό τους πρωτότυπο σενάριο και θα σκηνοθετήσουν μία μοναδική παράσταση ζωντανεύοντας επί σκηνής τις αγαπημένες τους εφευρέσεις!

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, οι 3 νικητήριες συμμετοχές θα προσκαλέσουν το κοινό τους – συγγενείς και φίλους- για να τους χειροκροτήσουν στο φιλόξενο Μουσείο Κοτσανά!

Πληροφορίες & προϋποθέσεις συμμετοχής:

– Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία που έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη ή πρόκειται να ξεναγηθούν στο Μουσείο κατά το σχολικό έτος 2022-2023!

– Οι μαθητές μπορούν να συμβουλευτούν τους έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου για την επιλογή του θέματος της θεατρικής τους παράστασης ή για το υλικό που θα χρειαστούν!

– Στην θεατρική ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι μαθητές επιθυμούν με βάση τις ανάγκες του σεναρίου!

– Χρόνος διάρκειας θεατρικής παράστασης 30-40 λεπτά!

–   Οι μαθητές αποστέλλουν ηλεκτρονικά το σενάριο τους στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@kotsanas.com

– Η αίθουσα διεξαγωγής, ο χώρος προετοιμασίας της θεατρικής παράστασης παρέχεται δωρεάν στις 3 συμμετοχές που θα προκριθούν!

Τα σενάρια των μαθητών θα κατατεθούν για να αξιολογηθούν από την επιβλέπουσα επιτροπή έως την 31η Μαΐου 2023 και οι 3 παραστάσεις που θα προκριθούν θα ανέβουν μετά τη λήξη του σχολικού έτους (κατόπιν προγραμματισμού) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου.

Το υλικό σχετικά με τις εφευρέσεις (πηγές, αρχαιολογικά δεδομένα, επιστημονικές πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό) και ό,τι ζητήσουν οι μικροί μας πρωταγωνιστές, θα παραχωρηθεί από το Μουσείο για να διανθίσει την παράσταση!

 


 

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας , Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα

Επικοινωνία:

Email: info@kotsanas.com

Τηλ: 211 4110044, 6907 292002

 

Category
prohgoymenes-draseis