Κι όμως γυρίζει! || Εκπαιδευτικό εργαστήρι 

Άραγε ποιος αναφώνησε πρώτος την περίφημη φράση: «κι όμως γυρίζει!»; Ήταν ο Γαλιλαίος στην Ιταλία ή ήταν μήπως η φωνή ενός αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου και επιστήμονα που έρχεται από το μακρινό παρελθόν; Τι πίστευαν άραγε οι αρχαίοι Έλληνες για τη Γη και τον κόσμο;

Η υδρόγειος του Κράτη, ο αστρολάβος του Πτολεμαίου και το πλανητάριο του Αρχιμήδη μάς δίνουν τα φώτα τους σε ένα roller coaster πρωτότυπης ανακάλυψης του πλανήτη μας!

Θα γνωρίσουμε τη Γη ως πλανήτη στην αρχαία ελληνική επιστήμη και θα μάθουμε το σχήμα, τη θέση και την κίνησή της στο σύμπαν, συμπλέκοντας το αρχαιοελληνικό παρελθόν με το σύγχρονο επιστημονικό προσκήνιο. Ποιος μίλησε πρώτος για το ηλιοκεντρικό σύστημα; Άραγε ο ήλιος κινείται; Πώς εμφανίστηκε η ζωή στη γη; Η ιστορία της Γης και της ζωής θα ζωντανέψει μέσα από μύθους, φιλοσοφία και φυσικά τεχνολογία! Ένας κοσμικός χορός γεμάτος μουσική, αρμονία, φυσική και μαθηματικά θα μας παρασύρει κοντά του για να γνωρίσουμε τα θαύματα του πλανήτη μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης, το Μουσείο Κοτσανά  εξετάζει πόντο-πόντο το «σπίτι» όλων μας με οδηγό την επιστήμη της αρχαιότητας και του σήμερα και μας δίνει την ευκαιρία να κατασκευάσουμε το δικό μας «σύμπαν»!

 

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 27 Μαρτίου, 12:00

Διάρκεια: 60’

Ηλικίες: Παιδιά & οικογένειες

Κόστος: Παιδιά 10 ευρώ – Γονείς 5 ευρώ

 

*Απαραίτητη η προκράτηση

 


 

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας , Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα

Επικοινωνία:

Email: info@kotsanas.com

Τηλ: 211 4110044, 6907 292002

 

Category
prohgoymenes-draseis